» recenzii

Motto

"Lasa cititul, ca mai trebuie dale de pus pe trotuar!"-urla un maistru la un tanar. raspunsul:"pai, asta fac, pun dale". "Unde?". "Imi pavez drumul cu dale culturale", raspunse tanarul.

Share

Personajul principal al romanului "Amour de Jour. Zambete gri" este insusi Amour de Jour.
Denumirea de Amour de Jour se trage dintr-o franceza mai scurta si mai agramata pe care o posed. Inseamna iubire de o zi, adica asa au fost mereu iubirile sale. Dar nu pentru o fata, ci pentru ceea ce ii oferea ea. Amour de Jour vazut de dincolo de usile inchise este o persoana absolut normal, cu mici exceptii:
  • s-a simtit de multe ori mai singur ca niciodata desi se afla inconjurat de zeci de oameni;
  • Amour de Jour nu a avut o iubita pe care sa o iubeasca, din pacate. El s-a facut recunoscut pentru faptul ca il interesa sexul, nu dragostea; banii ei, nu fericirea; alcoolul, tutunul si drogurile, ci nu sanatatea;
  • Amour de Jour poate fi dat ca exemplu negativ.
  • De la o perioada se culca tot mai plictisit si se intreaba daca faptul ca mai are o viata in fata este doar o consolare sau o pedeapsa;
  • In prezent Amour de Jour stie ca banii nu aduc fericire, dar inca nu a scapat de ei si ii tine in cont in continuare. Asta deocamdata.
  • Amour de Jour are doar prieteni falsi. Si multe fete in jurul lui. Care mai de care mai fitoase, mai cu bani si mai frumoase. Daca sta bine si se gandeste, Amor de Jour concluzioneaza ca nu are prieteni, ci doar amice.
  • Amour de Jour are de gand sa dezvaluie toate peripetiile, aventurile, paturile si ce se intampla cu el in prezent.

3 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Sună foarte interesant... Inspiraţie maximă îţi doresc!

hobbitul spunea...

nu cred ca m nevoie lisandru, ca e cel ma porst cu putinta

Geanina Codita spunea...

De regulă unde sunt bani mulţi apar şi personaje de factura celor amintite de tine în postare.

stats


autor Oana Stoica Mujea, Editura Tritonic

avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.