» recenzii

Motto

"Lasa cititul, ca mai trebuie dale de pus pe trotuar!"-urla un maistru la un tanar. raspunsul:"pai, asta fac, pun dale". "Unde?". "Imi pavez drumul cu dale culturale", raspunse tanarul.
joi, 11 martie 2010

Al cincilea munte - recenzie

Share

Al cincilea munte* - volum aparut in 2002 - prezinta tema triumfului dragostei, dar aduce in prim plan si problemele Orientului Mijlociu, tema sperantei si momentele de nefericire ale oamenilor prin povestea tulburatoare a personajului principal - profetul Ilie. Totodata, autorul - Paulo Coelho - aduce in dezbatere modul oamenilor de a reactiona in fata dificultatilor, cei care devin mai puternici si cei care devin mai slabi. In plus, succesul cartii provine si prin faptul ca prin modul in care a scris cartea autorul ne face sa ne intrebam ce ne rezerva destinul, daca il putem prezice si ne tine in suspans, lasand posibilitatea fiecarui cititor de a raspunde la aceasta intrebare.
* cartea e aparuta la editura Humanitas.

stats


autor Oana Stoica Mujea, Editura Tritonic

avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.