» recenzii

Motto

"Lasa cititul, ca mai trebuie dale de pus pe trotuar!"-urla un maistru la un tanar. raspunsul:"pai, asta fac, pun dale". "Unde?". "Imi pavez drumul cu dale culturale", raspunse tanarul.
miercuri, 17 februarie 2010

Cu nasu-n carte: CASA DE PE RIVERTON

Share

În carte*, Kate Morton, autoare, pune în balans binele şi răul, îngerul şi demonul. Acţiunea, bine descrisă şi ticluită, atrage încă de la începutul ei, când este prezentat episodul sinuciderii poetului Robbie Hunter, eveniment care stârneşte o serie de întâmplări ciudate şi misterioase. Sinuciderea se petrece în vara anului 1924, la casa familiei Hartford, din Riverton, în timpul unui bal. Singurii martori la macabrul eveniment sunt surorile Hannah şi Emmeline, care erau de nedespărţit până la acea clipă, când rup orice fel de contact şi nu mai îşi vorbesc deloc, luând în mormânt secretul nefericitului caz. Peste 70 de ani, în 1999, o regizoare americană doreşte să realizeze un film-documentar cu privire la incidentele petrecute în casa familiei. Singura persoană din jurul surorilor care mai trăieşte este o fostă menajeră, Grace Bradley, în vârstă de ’90 de ani. Convinsă de regizoare, Grace, martora pasivă a întâmplărilor din casa Hartford, descrie cu lux de amănunte viaţa plină de mistere, uneori lugubră şi întunecată a celor două surori.
* Casa de la Riverton, autor Kate Morton; 440 de pagini; Editura Humanitas Fiction; preţ:39 de lei.

0 comentarii:

stats


autor Oana Stoica Mujea, Editura Tritonic

avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.